Vask vinteren bort og gi bilen en sikkerhetskontroll for vår- og sommerkjøringen

Vask vinteren bort og gi bilen en ordentlig sikkerhetskontroll

Kjøring på vinteren i skiftende vær og på saltede veier sliter på bilen og setter sine spor. Når våren kommer passer det fint å stelle ekstra godt med bilen i samme slengen som dekkene skal skiftes. Du gjør lurt i å gi bilen en sikkerhetskontroll for kommende sesong.

Bilvask

Regelmessig vedlikehold på bilen din forlenger levetiden, og du opprettholder bruktbilverdien på bilen. Ta vare på bilen din ved å rengjøre den både inn- og utvendig med jevne mellomrom. Det beste for lakken er at du rengjør den for hånd, og det beste for miljøet i så måte er å vaske bilen i en selvvaskhall. Avfallsvannet inneholder giftige tungmetaller, oljer, rengjøringskjemikalier og annet smuss som du ikke vil spyle av bilen i innkjørselen din i tilfelle det renner ut i overvannet.

Hvis du ikke vasker selv, kan du la verkstedet vaske bilen.

Dekkskift

Sommerdekkene skal være på senest første mandag etter 2. påskedag. Pass på at du har riktig mønsterdybde og at dekket ikke har noen andre skader. Ifølge loven skal mønsterdybden være minst 1,6 mm, men den generelle anbefalingen for sommerdekk er minst 3 mm. Hvis du har dekk som er 3 mm ved sesongstart, bør du altså kjøpe nye dekk til bilen din. Riktig lufttrykk til bilen din finnes ofte oppgitt på innsiden av tanklokket ditt. Hvis ikke, finner du det i instruksjonsboken til bilen.

Les også om hvordan du oppbevarer vinterdekkene dine best.

Viskerblad

Sjekk vindusviskeren og vindusviskerarmen før kommende sesong. Med tiden slites gummien, og vindusviskeren blir gradvis dårligere. Hvis du ser at vindusviskerne ikke lenger gjør ruten helt ren, øker risikoen for dårlig sikt ved regn.

Pass på å fylle på spylervæske.

Oljenivået

Sjekk at oljen er på riktig nivå. Fyll på ved behov og bruk oljen som bilprodusenten anbefaler. Denne informasjonen finner du i instruksjonsboken til bilen.

Sikkerhetskontroll vår

Vil du ha hjelp til å sjekke for eksempel vindusviskerne, oljenivået, lysene på bilen, hjuloppheng osv. i stedet for å gjøre det selv? En sikkerhetskontroll utføres med fordel på våren ved sesongskift. Det er en gjennomgang av bilen din som kontrollerer at bilen er i god sikkerhetsmessig stand etter vinterkjøringen.

Du kan bestille en sikkerhetskontroll samtidig som du skal bytte til sommerdekk. Hvis bilverkstedet ditt også tilbyr bilvask, har du mulighet til å stelle riktig godt med bilen før den nye sesongen.

Les mer om sikkerhetskontroll og bestill på nett til fast pris på Lasingoo.