Maksimer sikten din, bestill en lyskontroll

Øke trafikksikkerheten - ha korrekt innstilte frontlys på bilen din

For oss som bor i Norge der kveldene er både mørke og lange på vinteren, er det spesielt viktig å ha korrekt innstilte frontlys for å øke trafikksikkerheten. Når det begynner å bli mørkt ute, kan det være på sin plass å utføre en lyskontroll på bilen. Det innebærer at man går gjennom bilens lyssystem for å maksimere lysfunksjonen. Mekanikeren på verkstedet stiller inn frontlysenes rekkevidde og pleier også til og med å kontrollere rengjøringssystemet.

En lyskontroll omfatter følgende tjenester og komponenter:

  • Sjekk av lyssystemet
  • Sjekk av teknikken som styrer lyssystemets funksjon
  • Innstilling av lysenes rekkevidde (høydeinnstilling av frontlys)
  • Sjekk av frontlysenes rengjøringssystem

Les også: Gjør bilen klar for vinterkjøring

I blant er det ikke noe feil på selve lyssystemet, men når man kjører bil, utsettes frontlysene for både støv og skitt. Det innebærer at lyset mattes ned etter hvert. Et betydelig billigere alternativ til å kjøpe helt nye frontlys er å polere opp dine gamle. Det kan du enten gjøre selv eller få hjelp med på verkstedet. Oftest blir resultatet like bra som om du kjøper nye.

Glem heller ikke at en feil lysinnstilling kan resultere i at du får en anmerkning på EU-kontrollen. Kostnaden for en lysservice er ikke avhengig av hvilken bilmodell du kjører. Du får en fast pris på verkstedet som vanligvis ligger mellom 250 – 500 kr. I denne prisen inngår ikke eventuelle reparasjoner.

En oversikt over verkstedene i ditt nærområde som kan hjelpe deg med å sjekke lyssystemet ditt, finner du på Lasingoo.