Hva koster en bilservice?

Hva koster en service på bil?

Hva koster egentlig en bilservice, og hva er det du betaler for? Spørsmålet er vanskeligere å svare på enn man tror. Et godt svar er Det kommer an på, for det er slik det er. Det kommer an på en rekke faktorer. For eksempel hvilken bil du har, hvor langt den har gått, og hvor godt du og eventuelle tidligere eiere har fulgt bilens serviceanbefalinger.

En bilservice kan se ulik ut for ulike biler. Det er produsentens anbefalinger som gjelder, og de varierer mellom bilmerker og modeller. Det dreier seg om hva som skal utføres på bilen, hvor ofte det skal gjøres og når i bilens levetid det skal gjøres.

Les også: Hva er en bilservice?

Ut fra hvordan du bruker bilen, altså hvor mange mil du kjører hvert år, kan servicebehovet til bilen din variere. Det sies at man skal skifte olje minst en gang i året på biler som ikke kommer opp i normal kjørt kilometerstand pr. år, OG har en motor der oljen skal skiftes.

Siden verkstedet følger produsentens anbefalinger om hva som skal utføres når på din bil, varierer også prisen pr. service. Visse typer service kan inneholde flere kontrollpunkter og flere komponenter som skal skiftes ut. Service der registerreimen skal skiftes ut er generelt betydelig dyrere enn andre.

Hva betaler du for da?

Du betaler for at kontinuerlige kontroller utføres, der slitasjekritiske komponenter skiftes ut på bilen din. Du betaler for reservedeler og for tiden en mekaniker legger ned i arbeid på din bil. Du betaler for å holde bilen sikker. Og ikke minst betaler du for at du holder bilen i god stand, hvilket betyr at bruktbilverdien på bilen din holdes så høyt som mulig.

Les også: Bilservice – 6 ting du må tenke på

Hvordan kan Lasingoo gi faste priser på bilservice direkte på nett?

Når du oppgir registreringsnummeret ditt, velger bilservice og gir informasjon om kilometerstand, kan vi presentere en fast pris for deg. Det blir utregnet når vi henter ut informasjon fra flere hold. Med hjelp av denne informasjonen vet vi hvilket serviceintervall som er riktig for din bil. Ut fra det får vi fram et serviceskjema, der vi leser ut informasjon om arbeidstid og reservedeler som trengs for å utføre arbeidet.

Deretter mangler kun detaljene som er spesifikke for det enkelte verkstedet. Verkstedene som samarbeider med Lasingoo legger inn hva de tar pr. arbeidstime og hvilken pris de tar for motorolje og andre nødvendige rekvisita. Før du rekker å blunke, settes all denne informasjonen sammen, og vi regner ut en fast pris for servicen bilen din trenger. Høres ikke dette enkelt ut? Det er enkelt for deg som forbruker, og det skal det også være.

Er du nysgjerrig på hva din neste service kommer til å koste? Sjekk ut pris på bilservice på Lasingoo.