Dekkhotell, den beste oppbevaringen for dekkene dine?

Sjekk in på dekkhotell!

Dekk som ikke brukes, skal oppbevares mørkt, tørt og svalt, enten liggende eller hengende. Hvis du ikke har plass, lyst eller mulighet til å oppbevare dekkene dine hjemme når du for eksempel skal bytte til sommerdekk, kan du i stedet sjekke dem inn på et dekkhotell. Når det så er på tide å bytte dekk igjen, er dekkene allerede kontrollert og rengjort. Her får du noen tips på hva du bør tenke over ved valg av dekkhotell.

Sjekk prisen – hva koster dekkhotell?

Akkurat som for vanlige hotell, kan prisen på dekkhotell variere svært mye, alt fra et par hundrelapper til tusenvis av kroner for en sesong. Det som fremfor alt påvirker prisen, er størrelsen på dekkene, større og tyngre dekk koster mer enn mindre dekk. Før du leverer inn dekkene dine, kan det være lurt å finne ut nøyaktig hva som er inkludert i prisen. Som oftest inngår rengjøring og kontroll av dekkenes mønsterdybde og lufttrykk, men enkelte verksteder inkluderer også hjulskifte. Noen dekkverksteder tilbyr også balansering inkludert i prisen. Finn ut hva som er inkludert i dekkhotellet ved ditt verksted, og vær nøye med å sammenligne epler med epler.

Hvordan blir dekkene dine oppbevart?

Dekk er ferskvare, og hvis de ikke oppbevares på riktig måte, kan de lett tørke eller miste formen, noe som i verste fall kan føre til at dekkene mister kjøreegenskapene sine. Dekk skal oppbevares i svale rom hvor temperaturen ikke overstiger 25 grader. Ved høyere temperatur forringes gummien i dekket og levetiden forkortes. Ifølge Motormännen er 16 grader den optimale temperaturen. Dekket påvirkes også negativt av sollys, og bør derfor oppbevares mørkt.

Les også: Slik oppbevarer du vinterdekkene dine best

Seriøse dekkhotell følger anvisninger for oppbevaring av dekk, men ett tips er å stille noen ekstra kontrollspørsmål om hvordan dekkene oppbevares. Enkelte dekkhotell oppbevarer for eksempel dekkene i containere som kan bli utrolig varme på solrike sommerdager, noe som kan føre til at dekkene eldes før tiden. Derimot kan oppbevaring i containere fungere hvis det er god ventilasjon som gjør at temperaturen ikke kommer over 25 grader på varme dager.

Som en konklusjon kan man si at oppbevaring på dekkhotell er det beste for dekkene og samtidig det enkleste for deg som bileier. Dessuten øker du dekkenes levetid ved å sjekke dem inn på dekkhotell, noe som er bra både for kjøresikkerheten og for lommeboken din.

Bilverkstedene på Lasingoo selger i dag dekkhotell som en tilleggstjeneste til dekkskift og dekkmontering