Da er det best å skifte til vinterdekk

Skifte til vinterdekk

Senest den 1. november må sommerdekkene være skiftet hvis det er vinterføre, men mange bileiere venter til siste liten med å skifte til vinterdekk, noe som gjør at det lett kan bli lange køer på verkstedet når mange kommer samtidig. For å gjøre det enklere for deg som bileier, har vi laget statistikk som viser hvilke uker du skal ta sikte på og hvilke uker du bør unngå.

Loven sier følgende

Reglene om vinter- og sommerdekk kan være forvirrende siden de alltid har med unntaket “hvis det er vinterføre”. Med vinterføre menes snø, is, slaps eller frost på veien.

Loven om vinterdekk gjelder alle kjøretøy. Dekkene kan være med pigger eller piggfrie og skal være spesielt tilpasset kjøring på vinterføre. 

Vinterdekk må brukes fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag dersom det er vinterføre. Det er tillatt å kjøre på vinterdekk fra 1. november til og med andre mandag etter 2. påskedag, og det gjelder også piggdekk. 

Skift tidsnok til vinterdekk

Når væromslaget nærmer seg, er det høytrykk på landets bilverksteder. Mange bileiere venter helt til det siste med dekkskift, og her kan du spare mye tid hvis du planlegger dekkskiftet ditt.

Les også: Gjør bilen klar for vinterkjøring

Noen verksteder tar imot opptil 50 biler på en dag, og har derfor ikke mulighet til å ta inn drop-in i det hele tatt i den travleste perioden. Til tross for at mange bilverksteder tar inn ekstra personal fra bemanningsbyrå for å holde unna under det verste rushet, kan det lett bli lenge køer og ventetider på flere timer.

Kjør trygt når den første snøen kommer

Når den første snøen kommer, vil du ikke at dekkskift fremdeles skal stå på to do-listen. For å forsikre deg om at bilen din er trygg å kjøre når overraskelsen kommer, gjør du lurt i å være et skritt foran. Fra 1. oktober er det tillatt å kjøre med vinterdekk i Sverige. Pass på å skifte i god tid.

Slik unngår du køene hos bilverkstedet når du skal skifte til vinterdekk

Den enkleste måten å unngå køer på bilverkstedet rundt 1. desember eller når den første snøen kommer, er selvsagt å planlegge og bestille time for dekkskift før bilverkstedet har som mest å gjøre. Det kan være lettere sagt enn gjort siden det varierer fra år til år og avhenger av når den første snøen kommer.

I vår statistikk ser man i tabellen over når Lasingoos brukere skiftet til vinterdekk høsten 2017. Hele 44 prosent av alle dekkskift som ble bestilt gjennom plattformen ble da utført i løpet av to uker.

Hvis vi sprer dekkskiftene over lengre tid, gjør vi det lettere for verkstedene, vi kjører tryggere når den første snøen kommer og vi har litt tid til overs som vi kan bruke på noe morsommere enn å vente i kø.

Kjør trygt og unngå køer! Bestill ditt dekkskift i dag. Sammenlign dekkverksteder i ditt område og bestill enkelt på nett på lasingoo.no.