Bilreparasjon – sammenlign bilverksteder når du skal få bilen din reparert

Sammenligne verksteder før bilreparasjon

En bil kan trenge reparasjon av flere grunner, den har kanskje vært i en ulykke, eller så har den ganske enkelt blitt utsatt for slitasje og blitt ødelagt. Ved å ta imot tilbud for bilreparasjon fra flere bilverksteder kan du som bileier ta en informert beslutning om hvilket verksted som er best for deg.

Når skal bilen repareres?

Selv om moderne biler er høyteknologiske, finnes det mange mekaniske komponenter som utsettes for slitasje og trenger å skiftes ut etter hvert. Enten det handler om en ulyd fra motoren, en siderute som har satt seg fast i åpen stilling, hull i eksosrøret, førstegiret krangler, feil på tenningen eller en løs viftereim, bør bilen tas til verksted for reparasjon.

Les også: Bildiagnose, hva innebærer det?

Sammenlign verksteder

For at du som bileier skal kjenne deg trygg og kunne bestemme deg for hvilket verksted du skal henvende deg til, kan du via Lasingoo enkelt sammenligne flere tilbud ved å sende din tilbudsetterspørsel til mange verksteder. Når du sammenligner, bør du definitivt se på anmeldelsene som verkstedet har fått for tidligere arbeid. Se hvordan de er på kundeservice og hvordan det virker som de tar seg av selve verkstedsarbeidet. Videre kan du sammenligne prisene du får fra ulike verksteder. Hva slags priser har de generelt? Hvordan tar de betalt, er det løpende timedebitering, eller gir de en fast pris? Hvilken timepris tar de? Hvilke reservedeler bruker de? Er det et verksted som virker veldig billig eller veldig dyrt på akkurat reservedelene, bør du tenke på hva grunnen kan være.

Les også: Bilreparasjon – 8 ting du må tenke på

Hva koster en bilreparasjon?

Prisen på reparasjonene avhenger av hvilket problem som har oppstått og hvordan det har oppstått. Et og samme problem kan ha ulike årsaker. Hvis bilen har vært i en kollisjon, kan problemene være større enn det som synes på bilen. Hvis det derimot kanskje bare dreier seg om en elektrisk feil, kan det være enkelt å ordne. Vær nøye når du beskriver problemet til verkstedet – jo mer informasjon du gir, jo bedre.

Når du har valgt et verksted og har levert inn bilen, kan det hende at de ansatte oppdager flere ting som trenger å repareres. I så fall kontakter verkstedet deg for å oppgi pris på forhånd.

Trenger bilen din å repareres? Sammenligne bilverksteder og få tilbud på reparasjon. Bestill time i fred og ro.