Få tilbake nybilfølelsen med en bilpleie

Regelmessig bilpleie forlenger levetiden på bilen din

Går du og tenker på å få utført en bilpleie, men du er ikke helt sikker på hva som inngår eller hvilken nytte det gjør? Nedenfor går vi gjennom hvordan en skikkelig bilpleie kan gjenskape nybilfølelsen og samtidig øke bilens andrehåndsverdi.

Et riktig bilpleie tilsvarer å sjekke inn på et 3-dagers spa hvor man kommer ut som et helt nytt menneske. Hele idéen er at bilen skal restituteres slik at den kommer så når ny stand som mulig, både på innsiden og utsiden. Dermed forlenger man også levetiden og beholder andrehåndsverdien på bilen.

Hva inngår i en bilpleie?

Hva som inngår varierer fra verksted til verksted, og selvfølgelig er det avhengig av om du velger full bilpleie eller bare innvendig eller utvendig bilvask. I denne artikkelen går vi gjennom alle trinnene for en ordentlig bilpleie, som altså består av en innvendig og utvendig bilvask.

Utvendig bilvask

Vanligvis begynner man med bilens utside, med en forsiktig, men effektiv håndvask. Deretter påføres en grov avfetting for å fjerne salt, smuss og avleiringer. Etter avfettingen spyles bilen helt ren og behandles med en roterende poleringsmaskin. Deretter vaskes og avfettes motoren. For at bilen skal bli skinnende ren, benytter man bilsjampo, også på karosseri og hjul. Deretter spyler man av bilen igjen, tørker av og pusser opp lakken slik at den ser helt nyt ut.

Les også: Slik håndvasker du bilen utvendig

Innvendig bilvask

Innsiden av bilen utsettes også for slitasje. Før du leverer inn bilen, må du tømme den for løse eiendeler, slik at det er mulig å komme til over alt og for å være sikker på at ingenting viktig ligger og slenger. Sikkerhetsutstyr, reservedekk og instruksjonsbok kan derimot ligge igjen.

Ved innvendig bilpleie begynner man med å ta ut gummimatter, rask og andre løse gjenstander. Mattene rengjøres og skures, og deretter støvsuges hele bilen grundig. Når alt støv, hår og rusk er borte, vaskes all innredning, paneler og lister med et middel som er egnet for hvert enkelt materiale. Setene rengjøres på en måte som er best mulig egnet for biltrekkene. Ved behov kan man også utføre behandlinger som fjerner lukt. Deretter pusses alle vinduer både inn- og utvendig, og deretter gir man bilen en avsluttende polering med lakkforsegling.

Les også: Vaske bilen innvendig uten unødvendige kjemikalier

Hva koster en bilpleie?

Prisene varierer mye mellom ulike verksteder, størrelse på bilen og eksakt hvilken type bilpleie du ønsker. Hel bilpleie koster mellom 1500 kr og 5000 kr, og halv bilpleie — det vil si enten innvendig eller utvendig bilpleie — pleier å ligge på omtrent halvparten av denne prisen.

I tillegg til hel og halv bilpleie kan man velge mellom mange forskjellige vasker og behandlinger, for eksempel lakkbeskyttelsesbehandling, luktfjerning og smuss- og vannavvisende glassbehandling. Rådfør deg med personalet i verkstedet hvis du er usikker på hvilken behandling som er best både for bilen og lommeboken din.

Bilen din blir som ny!

Ikke bli overrasket om bilen oppleves som helt ny etter den er klar. Med regelmessig vedlikehold av interiør og eksteriør vil den vare lenger uten å få slitasjeskader, noe som både ivaretar bilens verdi og samtidig gjør den sikrere å kjøre.