10 ting du må ta med i bilen på sommerens bilferie

10 ting du må ta med i bilen på sommerens bilferie

Sommeren er høytid for bilturer. Skal du kjøre en langtur med familien i sommer? Sørg for at passasjerene har det de trenger for å få en hyggelig bilferie sammen. Her kommer noen tips til ting som det kan være smart å ha i bilen for å få et fornøyd reiseselskap på lengre bilturer.

 1. Orden – Ta med søppelposer, tørkepapir og våtservietter.
 2. Mellommåltid – Hold humøret opp, og lad opp med et godt mellommåltid.
 3. Drikke – Termos med kaffe, mye vann og egen bilkopp til alle passasjerer.
 4. Medier – Lytt til historier og fortellinger sammen. Ta med barnas favoritter, og last ned nye før reisen. Kanskje dere ønsker å høre hver for dere, så ikke glem hodetelefoner og ladere.
 5. Lesestund – Ta med bøker og les de sammen, eller hver sin bok.

Les også – Slik pakker du riktig i bilen før bilferien

 1. Billeker – Gjør klar for bilbingo, ta med tegneblokker, penner og leker.
 2. Hvile – De minste barna setter gjerne pris på at en pute, et teppe eller et kosedyr får være med på turen, slik at reisen blir litt koseligere.
 3. Uteleker – Ved korte eller lange pauser langs veien bør dere bevege dere en del, slik at dere orker å kjøre flere mil. Det kan være smart å ta med en fotball eller lignende i bagasjen.
 4. Badestopp – Ha badeklær og håndduker lett tilgjengelig. En liten badestopp setter hele familien i aktivitet og gir ny energi.
 5. Har du kontroll på reiseforsikringen? Ta med deg viktige dokumenter som du kanskje kan få bruk for på reisen, men helst vil slippe. Bestill et europeisk helsetrygdekort via NAV i god tid før reisen. Det gir deg rett til nødvendig helsehjelp i andre EU- og EØS-land.

Stopp flere ganger på turen

Husk at det er bedre å ta flere korte stopp enn få lange. En stopp annenhver time kan være en fin retningslinje for familien. Strekk på beina og gå en kort tur. Hvis familiens kjæledyr er med på turen blir dette ekstra viktig. Kanskje finner dere et herlig utkikkspunkt, en foss, en badeplass eller en fotballbane som overrasker dere. 

Før din bilferie

Vi vil helst slippe å måtte dra innom et bilverksted på ferien. Når du skal ut på langtur må du ha bilen klar. Her har du en kort huskeliste før din bilferie.

 • Har du et serviceintervall rett rundt hjørnet? Ta en titt i serviceheftet og vurder om det er smart å få utført en bilservice før reisen. 
 • Kontroller at AC fungerer som den skal. En god luftkvalitet på lengre bilreiser gjør deg til en bedre sjåfør.
 • Kontroller oljen og etterfyll i henhold til bilens instruksjonsbok ved behov.
 • Kontroller lufttrykket. Stemmer lufttrykket med den lasten bilen har på bilferien?
 • Utfør en EU-kontroll av bilen før reisen hvis bilen skal inn på EU-kontroll før du er hjemme igjen.
 • Sørg for at varseltrekanten er på plass.
 • Har du fylt på spylervæske?
 • Vask og rydd i bilen før reisen. Det blir en koselig start på turen!

Sammenlign bilverksteder og se hva din neste bilservice koster på Lasingoo.